Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
05 Şubat 2025
weather
11°
Ara
Dovizhaberleri.com Genel Bakan Şimşek'ten enflasyon beklentilerine ilişkin açıklama

Bakan Şimşek'ten enflasyon beklentilerine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerine dair önemli açıklamalarda bulunduğunu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Şimşek'in enflasyon konusundaki açıklamaları, ekonomiye dair önemli ipuçları veriyor. Bu açıklamalar, ekonomi gündemine yön verecek nitelikte.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek'ten enflasyon beklentilerine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:Enflasyon beklentilerindeki iyileşme devam ediyor.

Ocakta piyasanın 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 25,4 seviyesinde.2024 yılı Mayıs ayına göre 12 ay sonrası beklenti hanehalkında 17 puan ve reel sektörde 12 puan iyileşti.

Ancak beklentiler halen enflasyon görünümüne göre yüksek.

Enflasyon beklentileri dezenflasyonun hızı için kritiktir.

Beklentilerin önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşü daha fazla destekleyeceğini öngörüyoruz.

Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu kalıcı olarak düşürerek vatandaşlarımızın alım gücünü artıracağız.

Enflasyon beklentilerindeki iyileşme devam ediyor.

Ocakta piyasanın 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 25,4 seviyesinde. 2024 yılı Mayıs ayına göre 12 ay sonrası beklenti hanehalkında 17 puan ve reel sektörde 12 puan iyileşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yılın ilk enflasyon raporu için tarih belli oldu

Yılın ilk enflasyon raporu için tarih belli oldu