Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
05 Şubat 2025
weather
11°
Ara
Dovizhaberleri.com Genel Kanada, ABD ile tarife savaşını başlattı

Kanada, ABD ile tarife savaşını başlattı

Kanada, ABD'nin tarife politikalarına karşılık vererek yaklaşık 107 milyar dolarlık ABD'den ithalata yüzde 25 oranında gümrük vergisi getireceğini açıkladı. Bu karar, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde gerilimi artırabilir ve uluslararası ticarette yeni bir dönemin kapısını aralayabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada, ABD ile tarife savaşını başlattı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD Başkanı Donald Trump ın uygulama kararı aldığı ek gümrük tarifelerine misilleme olarak, ABD den yapılan 155 milyar Kanada doları (yaklaşık 107 milyar dolar) değerindeki ithalata yüzde 25 gümrük vergisi koyacaklarını açıkladı.

Trudeau, düzenlediği basın toplantısında, ABD den yapılan 155 milyar Kanada doları değerindeki ithalata yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını, bu tarifelerin 30 milyar Kanada doları değerindeki mallar için salı gününden itibaren, 125 milyar Kanada doları değerindeki mallar için ise 21 gün içinde yürürlüğe gireceğini aktardı.

ABD nin uyguladığı tarifeler gibi Kanada nın yanıtının da geniş çaplı olacağını ifade eden Trudeau, uygulamanın alkollü içki, meyve suyu, sebze, parfüm, giyim, ayakkabı, ev aletleri, mobilya, spor malzemeleri, kereste, plastik gibi ürünleri kapsayacağını kaydetti.

Kanada için güçlü duracaklarını vurgulayan Trudeau, Yanıtımızın bir parçası olarak, bazıları kritik mineraller, enerji tedariki ve diğer ortaklıklarla ilgili olmak üzere, tarife dışı çeşitli tedbirleri değerlendiriyoruz. dedi.

Tarifeler Amerikan halkı için gerçek sonuçlar doğuracak Trudeau, bu durumun Kanadalılara zarar vereceğine ancak Amerikan halkı için de gerçek sonuçlar doğuracağına dikkati çekerek Amerikalılara seslendi.

Kanada Başbakanı Trudeau Kanada ya yönelik gümrük vergileri işlerinizi riske atacak, potansiyel olarak Amerikan otomobil montaj fabrikalarını ve diğer üretim tesislerini kapatacak.

Marketteki yiyecek, pompadaki benzin de dahil olmak üzere sizin için maliyetleri artıracak. ifadelerini kullandı.

Trudeau, gümrük vergilerinin Amerikalıların güvenliği için hayati önem taşıyan malların uygun fiyatlı tedarikine erişimini de engelleyeceğini belirterek, bunun birkaç yıl önce müzakere edilip imzalanan serbest ticaret anlaşmasını da ihlal edeceğini belirtti.

Kanada ile ABD nin birlikte, dünyanın gördüğü en başarılı ekonomik ve askeri ortaklığını inşa ettiğini dile getiren Trudeau, Eğer Başkan Trump, ABD için yeni bir altın çağ başlatmak istiyorsa, en iyi yol bizi cezalandırmak değil Kanada ile ortaklık kurmaktır diye konuştu.

Trudeau, Kanada nın kritik minerallere, güvenilir ve uygun fiyatlı enerjiye, istikrarlı demokratik kurumlara, ortak değerlere ve ABD nin ihtiyacı olan doğal kaynaklara sahip olduğunu vurgulayarak, birlikte çalışmaya hazır olduklarını bildirdi.

Sınırının halihazırda güvenli ve emniyetli olduğunu ancak her zaman yapılacak daha çok iş bulunduğunu kaydeden Trudeau, ABD ye fentanil akışının ve yasa dışı geçişlerin yüzde 1 inden daha azının Kanada dan geldiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İTO, İstanbul enflasyonunu açıkladı

İTO, İstanbul enflasyonunu açıkladı