Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
13 Mart 2025
weather
11°
Ara
Dovizhaberleri.com Genel Ramazan alışverişi yapacak vatandaşlara merdiven altı ürün uyarısı

Ramazan alışverişi yapacak vatandaşlara merdiven altı ürün uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazan ayının gelmesiyle birlikte merdiven altı ürün üretiminin arttığına vurgu yaparak, tüketicilerin alışverişlerini güvenilir esnaflardan yapmaları gerektiğini belirtti. Palandöken, insanların sağlığı ve güvenliği için kaliteli ürünlere erişimin önemine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ramazan alışverişi yapacak vatandaşlara merdiven altı ürün uyarısı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, merdiven altı tabir edilen gerekli koşullar oluşturulmadan çalışan iş yerlerinde üretilen ürünlere karşı vatandaşları uyardı.

Bu tür yerlerde üretimin ramazan ayında oldukça arttığını vurgulayan Palandöken, Özellikle tatlı, şekerleme, peynir, zeytin, et ürünleri, sucuk, salam gibi yiyeceklerde büyük riskler söz konusu.

Bu yüzden ramazan sofralarımızı kurarken sadece fiyatına ya da dış görünüşüne bakarak ürün satın almamalıyız. değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, özellikle yol kenarlarında veya güvenilir olmayan internet sitelerinde satılan ucuz ve etiketsiz ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: Alışverişlerde en önemli kurallardan biri de daha önce deneyimleyip güvendiğiniz markalara bağlı kalmaktır.

Bazı üreticiler, tamamen ticari kazanç amacıyla, sağlıksız üretim yaparak bunu 'doğal' adı altında pazarlayabiliyor.

Bildiğiniz ve güvendiğiniz esnaftan alışveriş yapılmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SPK bütün kurumların işlemlerini incelemeye aldı

SPK bütün kurumların işlemlerini incelemeye aldı