Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) ve Boyner Holding'in kurucularından iş insanı Osman Boyner 99 yaşında hayata veda etti.
Osman Boyner, tekstil dünyasının önde gelen markalarından olan Altınyıldız’ı ve hazır giyim sektörünün en bilinen markalarından Beymen'i kurdu. Osman Boyner'in oğlu olan Boyner Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ise tekstil duayeni iş insanının vefatını Instagram hesabından duyurdu.
Osman Boyner'in eşi Ayten Boyner de 2021 yılında 88 yaşında yaşamını yitirmişti.
Koronavirüs tedavisi gören Ayten Boyner, tedavisinin ardından evinde beyin kanaması geçirmişti. Gözden Kaçmasın Boyner Ailesi’nin acı kaybı Haberi Görüntüle Osman Boyner, torunu Ayşe Boyner ile birlikte OSMAN BOYNER KİMDİR?
Ali Osman Boyner, 1926 yılında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul'da Sultanahmet Ticaret Lisesi’nin ardından Yüksek Ticaret Okulu’nu tamamlayan Boyner, 1952 yılında Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Fazıl Boyner ile birlikte tekstil sektörüne adım atarak Altınyıldız markasının kuruluşunda yer aldı. Boyner, modacı Kerim Kerimol ve İtalyan moda evi sahibi Silvano Corsini ile iş birliği yaparak Beymen markasını hayata geçirdi.
Beymen’in ilk mağazası 1971’de İstanbul Şişli’de açıldı. Gözden Kaçmasın Derin izler bırakan ‘yeniden kavuşma’...
Bahariye Mensucat, 72 yıl sonra Altınyıldız çatısı altında Haberi Görüntüle Osman Boyner, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) kurucuları arasında yer aldı.
Boyner, 2010 yılına kadar Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü.
Günümüzde Boyner Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığını oğlu Cem Boyner sürdürmekte. Osman Boyner ve Cem Boyner
İŞÇİYE KARŞI İNANILMAZ BİR SEVGİSİ VARDI
Türkiye’nin iki büyük yün kumaş üreticisi Altınyıldız ve Bahariye Mensucat 72 yıl sonra yeniden aynı çatı altında buluşması üzerine Altınyıldız CEO'su Yavuz Sökün Hürriyet'e özel bir röportaj vermişti.
Sökün röportajda Osman Boyner ile ilgili bir anısını anlatarak Boyner'in işçilere olan sevgisinden bahsetmişti.
Sökün'ün anlattığı Osman Boyner anısı şu şekilde: Ben 11 yıl önce Çerkezköy fabrikasında işe başladım.
Bir gün fabrikada satın alma bölümünün önünden geçerken bir konuşma kulağıma geldi; 5 ton pirinç, 6 ton yağ vs alınıyordu.
Ne alaka, biz bunları neden dışardan alıyoruz diye düşündüm.
Yemek hizmetini veren kaliteli catering şirketleri var, onlardan alalım dedim. ‘Osman Bey asla kabul etmez’ dediler. Çünkü Osman Bey her gün fabrikaya mutlaka geliyor ve yemekte de fabrikada pişeni yiyor.
Gittim, Osman Bey’e konuyu anlattım. “Olmaz, işçinin yemeği kaliteli olmalı’ dedi ve kabul etmedi.
Ben kaliteden ödün verilmeyecek ama biz bu alımları yapmayalım, iyi bir şiketten bu hizmeti alalım diye ısrar ettim. Üç tur sonra ikna ettik. İşçilere karşı inanılmaz bir sevgi ve saygısı vardı.
Biz de bu felsefeyi devam ettiriyoruz, işçimize her konuda sahip çıkmayı ön planda tutuyoruz.